Twój poradnik i kropka nr 3 ...

Podstrony
 
Twój poradnik i kropka nr 3 przepisy, Przepisy kulinarne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->tL' ::r::-.::\-\:I t:a,-:'lnr 3(3)2LIL2O14Zawsze pod ręką+prakĘczny"t.naczasieaIiI.q#,ąWPyszneciastaideseryzczekoladą{3łctg,:dlaczegoułańopokochaćmiodw***=!sPrzyślijprzepis-zyskajdo 150zl!di.e.l;:ę.:1,iwĘf?,,TonosząFuterkaNaandrzeikizabioręmęża'':'.#doNowegoJorkń''rUarcrlaRodouticzt.:.,i.:'jakiegoMlelonenieInacie!..f-','ł'łi'ś_it:-"f,'.,:'Zamiastpodawaćmielonyzburaczkami,możeszzaskoczyćrodzinęmięsnymimuffinkamialbo zrobićpyszną roladę.frDomolqykebabCZAS:60 minutIP0RCJE:4|zsałatkąisosemŁATWEaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaSKŁADNlKl:g.aszczypiorgrubo.0dtózpoiyŹcemię-f....ź'ć-'?.,.-aogórek .2pomidory. sokz1cy-tryny.50mloliwy CasadeAzeite,2ząbkiczosnku.sól.piepz15o0gmięsa mielonego wołowo-wie-przowego .lpęczek natkipietruszki.1pęczekmięty.3dymki.1łyżkapayprawykebab .80mlmajonezu. 50ml olejuWyborny . 100mlwody.ooty,natkiiszczypiorudosaiatki.Mięso wymieszajz resztąziÓl,cebu-ląiprzyprawą.Wlej100 mlwody.jenapatyczki.OZróbwateczkiinadziejRozgrzej olejismaŻ na nimkebabypokrój wkostkęi5-8 minut,często obracając.oOgórkaipomidoryiwymieszajzzioiami.DoprawMajoskropJAK ToznoelÓzOlJiętęinatkędrobnoposiekaj.Biatecześcicebulposiekaj bardzodrobno,oooliwą orazsokiemzcytryny'nez wym ieszaj zezmiaŻdŻo-nymczosnkiem,soląipieprzem.Kebabypodawajzsosemisaiatką.€l:.-1,Mię'nemuffinkizmarchewkąCZAS:60minutIPORCJE:4 |ŁATWEJAK T0.s.=e'=i.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaSKŁADNlKl:600gmięsa mielonegowoto-wo-wieprzowego. 2marchewki.Ipietruszka. 1/4 malego selera.1jajko AleJaja M .3ząbki czosn-ku . I mala czerwona cebula. lsucha bułka kajzerka.t/2szklankimleka3,20/oPrawdziwe.zielonaczubryca.sól .pieprzoznoelćziMarchewkę,pietruszkęse-oSuchąlerobierz, umyjizetrzyjnatarceodrobnychoczkach.butkę kajzerkęnamoczwmleku. Gdy zmięknie,odciśnijnadmiarmleka,anastępnie zmiksujbulkę zapomocąblenderaidodajdomięsa razemzmarchewką,pie-truszkąiselerem.Polentaznuęsem:i:'iI::':'i:'::'.TT.SKŁADNlKl:800gmięvmielonego.750 mlmle-lę3,2o/oPnwdziwe.300gkaszkiku-kurydzianej.150 g mąkikukurydzia-nej.250gżóftegosera.80gbulkitańej. 2Ękikoncentratu pomido-rowegoMadero.2tyżki stodkiej pa-pryki.2cebule ProstozOgrodu.sól.piepz.oliwaCasadeAzeiteJAKTOZROBIC?OCebule posiekajiwymieszajzmielo-nym' papryką'koncenkatem,soląipie-pnem.Prze\óŻdo posmarowanej oliwąformyipiecz20minw180stopniachC.oZagotujmlekozevklankąwody'soląipiepzem'Wsypuj kaszkękukurydzianąigotuj5 minut.Wsypuj mąkę kukury-dzianąigotuj,aż masa będzie gęsta. Do-dajstaryser.WylóŻ polentęnamięso.oPosyp polentęzrumienionąbulką.Zapiekaj15minutw180stopniachC.Faszerowaneziemniakiaaaaaaaaaaaoaaaaoaaaaa8sporych ziemniaków.250gmię-oPoupteczeniu rozwińfo|ię,byziemniakiprzestygly.OPrzekrójziemniaki wzdiużnapóiiIyŻeczką wydrąż środki,zostawia-jąc warstwę przy skórce.WydrąŻoneziemniakioprószsolą'oPomidorypokrójwkostkę,apie-CZAS:70 minutIPORCJE:4|ŁATWESKTADNIK!:samielonego.250gpieczarek.1pęczeknatkipietruszki. 2pomidory,LłyŻeczka przyprawydomięsa mielonego.60gżÓłtegosera.2lyŹkiolejuWybornyjoguńnaturalny.1/2papryki.sólJAK TozRoBlĆ?. 50gmajonezuSplendido.lmałyoZiemniakiumyj, owińwfolię alu-czarkiwplasterki.Posiekaj natkępietruszki.Serzetrzyjnatarce.oMięsoobsmaŻnapatelnizpo-krojonymiwplasterki pieczarkami.Dopraw przyprawą do mięs. Odstaw.byprzestygto. Dodajpomidoryorazminiowąipieczokolo30 minutwtemperaturze180stopniC.natkępietruszkiiwymieszaj.OZiemniakinapetnijfarszemipo-ODomięsno-warzywnejmasy dodajjajko'przeciśniętyprzezpraskęczosnekoraz przyprawy: sól,pieprzłzieloną czubrycę. CzubrycęmoŻesz Zastąpiócząbrem' któryma podobnyzapachismak.Następniedoktadniewymieszajmięsozdodatkami'oZmięsauformuj kulkiiutóż jewformiedomuffinek.OWstaw muffinkina15-20minutdopiekarnikanagrzanegouprzed-niodotemperaturyi80stopniC.Wierzchmuffinekpowinien się tad-nieprzyrumienić.oPodawaj mięsnemuffinkizpuróeziemniaczanym;moŻesz jeposypaćodrobiną świeŹejtartej marchewki.sypstartymserem.Piecz15minutwtemperaturze180stopniC.oPaprykępokrÓj wpaskiiudeko-ruj niąziemniaki'Majonezpoiączzjogurtem,doda1przeciśnięty przezpraskęczosnekiposiekanykoperek.Dopraw soląipieprzem.Zlemniakipodawajzdipem czosnkowym.NASZARADAAbymielonemięsopodczasformowanianiekleiłosiędodłoni,zwi|żajje wodą."*ri*:f+:reń*rr''1.,€i*,i-'-i".:'i'.x};.:,f''.'źi.*/'!;*F!fi..,.{'}';..iiĘ.9-'::g',-.r*_i 'Ę]"1.:}ąk:,l*Ę*".d' i "JY.I!RoladazwarąrwamiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaSKŁADNlKl:CZAS:l20minutIPORCJE:4-6tŚREDNloTRUDNE.1jajko AleJaja M .2tyżki oliwy CasadeAzeite . 1/3vklankibiałego wy-trawnego wina .V3szklanki bulionu .2ąbkiczosnku .poszczypcieostĘpapryki' majeranku, mielonego kminku igatki muszkatolowej .piepz.sól800gmięsa mielonego .200gmiksu mroŹonychwazyw.150 gmrożonegovpinaku.3plastry szynki .3tyŹkibuikitańej.3tyŹkitańegoparmezanuJAK TozRoBlć?armezan' przyprawyiwymieszaj.Rozmroźwarzywaiugo-tujjena póttwardo.SzpinakrozmroŹ,podduś, dodajsól' pieprziprzeciśniętypzezpraskęczosnek,ostudŹ'tlDomięsa mielonego dodajjajko.uułlętartą.pZupazpulpetamiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaCZAS:60 minutIPORCJE:4lŁATWEbulionu .3marchewki.2pie-truszki.lseler.Ipor.6-7pomi-dorów .300gmielonejwiepaowiny1,2I{lćMięso rozióznafoliispoŻywczejposmarowanejoliwą.PrzykrySKŁADNlK!:15minut. Gdy się rozgotują,zmiksuj'przetrzyj przez sitoidodaj do zupy.drugimkawatkiem foliiiuformuj pro-stokąt. Zdejmij folięzwierzchuiulóŹplastry wędliny,a nanich rozlóŻszpi-nakiwauywa.Zwińroladęiwióżdolodówkina30-40minut.o!l)Na patelni rozgrzej oliwęiob-. 1jajkoAleJaja M .2tyżkiśmietany180/oMleczna Dolina.granulowanyczosnek.1/2łyżeczkimajeranku.L/Zlyżeczkisuvonejbazylii.kilkalistków świeżejbazylii.sól.pieprzDomięsadoda|jajko, dopraw solą,pieprzem,granulowanym czosnkiem,majerankiem, bazyliąiwymieszaj'OZmasyformuj malekulkiidelikalniewrzucaj'iedo gotującej sięzupy'9EżtrznmZagotujidopraw dosmaku.IcsmaŹ roladęzewszystkichstron.PrzetóŻ do podluŻnejformy'podle|JAK TozRoBlć?OWarzywapokrójizalej bulionem.Doprawsoląipieprzem. Gotujokoto20 minut'aŻbędąmiękkie.oPomidorypokrój,wióżdogarnkaibulionem iwinem. Piecz 20-25 minutwtemperatuze180stopniC.Upie-czonąroladę pokrójwplastryipo-dawajzdowolnąsalatkąiziemnia-kami,np.pieczonymi.NASZA RADAześmietanąiświeżąbazylią.Z'pępodawaj==zalej niewielkąilościąwody,gotuj.==ę-rll"fAłSTEKZZIELONYM GROSZKIEMSKŁADNlKl:PO FRANCUSKU.400ggroszku konserwowegoNoszcSpiżornio.2 łyźkioliwyz ołiwekCosodeAzeite. 50gmosło\osełkowegoMleczno Do|inoPRZEPISNA:Porciodla4 osób.lcebulo,'JĘmionkuz kosrkiCutineo.lszl<lonkowyworuworzrwnegoSTEKKRUCHY1,5 kgsieku kruchego wołowego. llymionkususzonegÓ.lłyźeczkopieprzu.3 łyźkioliwy z oliwekCasodeAzeilę.sól,'łyżkozANTRYKOTU,pieprzNO$TBEFUwotowY29,9szŁ/RgOfuńoobowiqzujeod'i711do'l9'11.2014ffi2*s-___ł'.'"r*ł:i'iśili.JWięce|przepińwwukoi no skonie!.!ĆŁbdĘlrespypEępĘys'fhkiĄ'cttPRZEPISNAIorozwmiesięcznikulłyżkqoliwy,lymionkiem orozsporq ilościq pieprzu.ods'iawno czosprzygolowonio groszku. W rondelku rozgrzeioliwęimosło. Dodo| cebulę i smaż przezŻmin,częsło mieszcjqc.Potym czosiedodoisolotę rzyms[q, szynkędojrze*oiqcqorozuior'iyczosnekigroszek. Włóż tymionekipodle|wyworem, duśprzez 10min'Groszekmożno ewenluolniezogęścićodrobinq mqki.Stekinoirzyizesleków. Podsmoż mięso no umiono'zkożdejstrony:2-3min*krwisly;Nodużej paielni rozgrzei pozostołq oiiwęSieki podowoizgroszkiem.zielnniokomiiz koperkiem.4-5minśrednio wysmożony;7-8 min*dobrze wysmożony.śLroźonrrxomoRsKlOfertoobowiqzujeod20.11do23.-l'l.2014sMAżoNEZSOSIMJOGURTOWOMUSZTARDOWYMśmpzlrSKŁADNlKl:.Porciodlo4osób.2opok.śrvieżychśledzidolekomorskich.'....olei do smoźenio Wybornysól,pieprzó łyżekmqki pszernei.l.5szklonLiiogurruiypu greckiego'loro2łyżkimusztordy RiLko4 łyżkisiekonegokoperku2 cyirynyWęceiprzepińł*ukoino strmieww.bidronko.pl/przepisyŚledzie posól, popieprziskropwewnqłrz sokiemz cytryny.Obtoczwmqce.Rybysmoż no'złoto norozgrzonyrń olelU'Jogurrwymię52q1 zmusztordqikoperkiem,dopawdo smoku solq,pieprzemisokiemz cylryny.Ciępłqrybę podowoizsosem- [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • sylkahaha.xlx.pl
  •  
    Copyright 2006 MySite. Designed by Web Page Templates