|
Podstrony |
|
|
- Index
- Tomaszewski Jerzy - Najnowsze dzieje Żydów w Polsce, Żydzi w Polsce
- Tomasz Goban-Klas Jima Banistera typologia mediów - próba uniwersalnej klasyfikacji medialnej, dzieci a media
- Tomasz Kacprzak (PO), monitoring kandydatów [Łódź], Wybory samorządowe 2014, ulotki wyborcze (radni)
- Tomasz Hipsz firma w internecie. poradnik subiektywny cała książka, ebooki
- Tomasz Szopiński - Efektywne Zarządzanie Czasem [torrenty.org], MOC UMYSŁU
- Tomaszewski J. - Mniejszości narodowe w Polsce XX wieku, LITERATURA FAKTU - j. polski
- Tomasz Grzyb Adam Sitkowski - Od Złotówki Do Stówki (64 str), książki
- Tomaszewski Bogusław - Starożytne kultury naszych przodków, LITERATURA FAKTU - j. polski
- Tomasz Kranz Uwagi na temat rozwoju dzialalnosci pedagogicznej,
- Tomasz Bar - Praktyczne porady finansowe(1), książki nlp
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- sp6zabrze.htw.pl
|
|
|
|
|
Tomasz Rezner - Dieta fizjologiczna cz II, Diety |
|
|
[ Pobierz całość w formacie PDF ] Niniejszy darmowy ebook zawiera fragment pełnej wersji pod tytułem: Aby przeczytać informacje o pełnej wersji, Darmowa publikacja dostarczona przez Niniejsza publikacja może być kopiowana, oraz dowolnie rozprowadzana tylko i wyłącznie w formie dostarczonej przez Wydawcę. Zabronione są jakiekolwiek zmiany w zawartości publikacji bez pisemnej zgody wydawcy. Zabrania się jej odsprzedaży, zgodnie z © Copyright for Polish edition by & Tomasz Rezner Data: 8.06.2007 Tytuł: Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera – cz. II (fragment utworu) Autor: Tomasz Rezner Projekt okładki: Marzena Osuchowicz Korekta: Sylwia Fortuna Skład: Anna Popis-Witkowska Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli Netina Sp. z o. o. ul. Daszyńskiego 5 44-100 Gliwice WWW: EMAIL: Autor oraz Wydawnictwo „Złote Myśli” dołożyli wszelkich starań, by zawarte w tej książce informacje były kompletne i rzetelne. Nie biorą jednak żadnej odpowiedzialności ani za ich wykorzystanie, ani za związane z tym ewentualne naruszenie praw patentowych lub autorskich. Autor oraz Wydawnictwo „Złote Myśli” nie ponoszą również żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania informacji zawartych w książce. Niniejsza publikacja, ani żadna jej część, nie może być kopiowana, ani w jakikolwiek inny sposób reprodukowana, powielana, ani odczytywana w środkach publicznego przekazu bez pisemnej zgody wydawcy. Wykonywanie kopii metodą kserograficzną, fotograficzną, a także kopiowanie książki na nośniku filmowym, magnetycznym lub innym powoduje naruszenie praw autorskich niniejszej publikacji. Wszelkie prawa zastrzeżone. All rights reserved. SPIS TREŚCI 9. WSTĘP DO CZEŚCI DRUGIEJ .............................................................................5 CEL .................................................................................................................6 10.1. .................................................................................................................7 10.2. Świadomość ...........................................................................................................7 10.3. Odpowiedzialność .................................................................................................8 10.4. Wyznacz sobie, jaką chcesz mieć sylwetkę ............................................................9 10.5. .........................................................10 10.6. Utrzymanie wyników ...........................................................................................11 .........................................................................................................12 11.1. ..........................................................................................................12 11.1.1. Nadwaga .........................................................................................................12 11.1.2. Otyłość ...........................................................................................................13 11.1.3. Odchudzanie ..................................................................................................13 11.1.4. Semantyka niektórych przedrostków ...........................................................14 11.2. Normy ....................................................................................................................15 11.2.1. Tabele .............................................................................................................15 11.2.2. Nomogramy ..................................................................................................15 11.2.3. Przyjęte zwyczaje środowiskowe i kulturowe ...............................................15 11.2.4. Własne metody porównawcze ......................................................................16 11.2.5. Moje propozycje pomiaru ............................................................................16 11.2.5.1. Metoda liniału .......................................................................................16 11.2.5.2. Metoda pomiaru fałdu skórnego ...........................................................17 DIETY ...........................................................................................................20 12.1. .......................................................................................................20 12.2. Składniki ..............................................................................................................20 12.2.1. Woda i elektrolity .........................................................................................21 12.2.2. Sole mineralne .............................................................................................22 12.2.3. Makroelementy ............................................................................................22 12.2.4. Mikroelementy .............................................................................................22 12.2.5. Witaminy ......................................................................................................22 12.2.6. Węglowodany ...............................................................................................23 12.2.7. Białka i kwasy nukleinowe ..........................................................................23 12.2.8. Tłuszcze ........................................................................................................24 12.2.9. Błonnik .........................................................................................................25 .........................................................................................................26 13.1. ...........................................................................................27 13.2. Mody .....................................................................................................................27 13.3. ............................................................................................28 13.4. .........................................................................................28 13.5. ...............................................................................................................30 13.6. ..................................................................................30 13.7. ..................................................................................31 ..................33 14.1. ....................................................................................33 14.1.1. Produkty zawierające dużo węglowodanów .................................................34 14.2. .............................................................................................35 14.2.1. Produkty zawierające tłuszcze roślinne .......................................................35 14.2.2. Produkty zawierające tłuszcze zwierzęce ....................................................36 14.3. ..............................................................................................36 14.3.1. Produkty zawierające białko zwierzęce ........................................................37 14.3.2. Produkty zawierające białko roślinne ..........................................................37 14.4. .................................................................................................................37 14.4.1. Pokarmy zawierające błonnik .....................................................................38 10. 11. 12. 13. 14. ......................................................................................39 WAPŃ ...........................................................................................................40 ..................................................................................40 JAK JEŚĆ ZDROWO I JESZCZE DO TEGO Z PRZYJEMNOŚCIĄ ........................41 ...................................................................................................................41 17.1.1. Smak ..............................................................................................................41 17.1.2. Kęsy ...............................................................................................................42 17.1.3. Gryzienie i żucie ...........................................................................................43 .........................................................................................45 17.2.1. Smak ..............................................................................................................45 17.2.2. Zdrowie .........................................................................................................45 17.2.3. Sylwetka ........................................................................................................45 .............46 ........................................48 ..............................................................51 ..............................55 ...............................................................................57 ..................................................................................................59 ...................................................................................60 ..............................................................................................61 ...................................................................................64 15. 16. 16.1. 17. 17.1. 17.2. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. DIETA FIZJOLOGICZNA TOMASZA REZNERA CZ. II - darmowy fragment - Tomasz Rezner ● str. 5 10. Cel Cel Aby w ogóle coś osiągnąć, trzeba mieć wytknięty cel i określić kierunek dążenia. Ponieważ czytasz ten poradnik, mogę wnioskować, że chcesz mieć szczupłą sylwetkę. Zamiar ten może wywodzić się z różnych powodów, ale nie ma to w twej chwili większego znaczenia. Ważne jest to, że decydujesz się osiągnąć swój cel. Oprócz wspaniałej sylwetki, zachowasz zdrowie. Do tego konieczne jest odpowiednie postępowanie, abyś nie zboczył/a z wytyczonego działania. W mojej metodzie, którą ze względów autorskich i praktycznych nazwałem metodą Tomasza Reznera , podam Ci, jak ten cel osiągnąć w sposób przyjemny, zdrowy i fizjologiczny, a następnie utrzymać wspaniałe efekty. Metoda, którą opracowałem, nie jest jakimś niesamowicie nowatorskim odkryciem, lecz bazuje na fizjologii organizmu ludzkiego tak pod względem fizycznym, jak i psychicznym. Weźmy tu pod uwagę, że ludzkość też trwa już dość długo, a nasze organizmy i sposób ich funkcjonowania nie zmieniły się w sposób znaczący od przynajmniej 10 000 lat (jest to bardzo delikatne założenie). Moja metoda opiera się na wielu znanych i jednocześnie często ignorowanych prawdach, a jest genialna ze względu na prostotę, łatwość stosowania, skuteczność, ekologię i fizjologię, wpływ na psychikę i jeszcze inne czynniki. Często tłumy ludzi przechodzą obok jakichś zjawisk i nie dostrzegają sedna sprawy, a dopiero gdy ktoś zbierze i opracuje rządzące nimi prawa, wszyscy dziwią się, że to jest takie proste i oczywiste, że nawet dziecko to zrozumie, a przez tyle lat Copyright by Wydawnictwo & Tomasz Rezner 10.
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plsylkahaha.xlx.pl
|
|
|